Den 23 April i nådens år 2017 kastade vi skändligen ut det gamla pentryt och installerade ett nytt och praktiskt sådant. Men först måste vi gå igenom elsystemet och byta ut den antika centralen till en modern med autosäkringar och jordfelsbrytare. Elarbetet utfördes av certifierade elektrikern SA5BCG Magnus. Han bytte ut den gamla centralen , flyttade på några kablar och uttag samt böt ut ett ojordat uttag till jordat, kabeln fanns på plats. Flyttade fläkten till ovan ingångsdörren. (se bild)

När elektrikern var klar sa vår herre varde ljus och tryckte å knappen. Därmed kunde de nu färdig monterade ikea skåpen monteras av skåpsteamet som bestod av SA5DAG och SM5-8377 Johan. Som hantlangare och bärare fanns SM5-8383 Anders, SA5BVE Hans och SM5MEK Jenny. Den siste visade en särdeles god skicklighet på att få korv och revbensspjäll att bara sådär försvinna.
Dag jobbade med en mangrann noggrannhet och god ekvilibristisk kunskap i verktygens hanterande när skåpen och bänkskiva monterades.

Alla gamla plast/kaffemuggar i gamla pentryt är nu kastade, kvar finns de personliga märkta muggarna.

På bilden syns fläktens nya placering ovanför dörren. Mondänare micro. 5 eluttag styrda över timern och den nya elcentralen till höger om överskåpet. Sophink dold i stora underskåpet.
Foto SM5-8383 Anders Karlsson©