CQ WW SSB 26-27 Oktober

Publicerad torsdag, 03 oktober 2019

En av årets stora radio-"partyn" är CQ WW Contest 26-27 oktober, 00:00 UTC lördag - 23:59 UTC söndag (48 timmar).

Medlemmar som vill delta från klubben i klassen Multi Operator Single Transmitter, kan anmäla sig till mig via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Det går också att meddela via telefon/SMS till 070-6306396

Detta är en lång test, 48 timmar, så det finns stora möjligheter att få köra radio. Vi försöker att få så mycket kört som möjligt så klart, men kanske de mer ljusa tiderna på dygnen är det som är mest intressant.

Det är bra om du känner till hur den radio som har slutsteg fungerar och hanteras, åtminstone om du skall köra själv. Likaså om du deltagit i någon test sedan tidigare, det är väldigt många stationer på banden denna contest (i princip omöjligt att hitta en ledig frekvens). Självklart är alla välkomna att delta, eller vara med och lyssna, även om du inte känner dig som erfaren "contester"!

Vi har inte kört med slutsteg i denna test med klubbsignalen på många år. År 1988 körde klubben över 1 000 kontakter i denna contest i MOST HIGH. Är det möjligt att slå?


Kan vara svårt, men 2017 kördes 446 kontakter MOST LOW, så kan vi dubbla det med lite mer power i antennerna, så kanske...

 

73 de SM5XSH Martin

SAC 60 år!

Publicerad torsdag, 03 oktober 2019

Scandinavian Activity Contest firar 60-årsjubileum i år.
Helgen 12-13 oktober körs SSB-delen, 191012 14:00 - 191013 14:00.
Resten av världen skall kontakta stationer i de skandinaviska länderna i denna radiotävling.

Medlemmar som vill delta från klubben i klassen Multi Operator Single Transmitter, kan anmäla sig till mig via Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Det går också att meddela via telefon/SMS till 070-6306396

Ange vilken dag och mellan vilka klockslag du kommer att vara på klubben, senast torsdagen den 10 Oktober, 20:00.
Detta för att jag skall kunna sätta ihop ett schema. Schemat meddelas alla som har anmält sitt intresse.

Vid "krockar" så delar man på tiden vid mikrofonen, kanske i 20-minuterspass. Detta så att alla kan få vara med och bidra.

Har du inte vana vid stationen som har ett slutsteg kopplat till sig, eller är ovan vid contest, kan du ändå komma och delta.
Undertecknad och andra mer vana vid utrustningen hjälper då dig så att du kan vara med och prova på.

Vi satsar inte på att slå rekord* eller att vinna någon klass i tävlingen. Det är en klubbaktivitet så att alla som vill prova på contest kan vara med.
Har du inte fått ditt certifikat än, kan du ändå vara med att prova på under förutsättning att det finns en "mentor" på plats som kan hjälpa dig.

73 de SM5XSH Martin

* Förra året körde vi 385 godkända kontakter, så det kan vi försöka slå!

 

Russian DX, CQ WPX SSB

Publicerad torsdag, 08 mars 2018

17-18 mars 12:00-11:59 UTC (24h), Russian DX Contest

24-25 mars 00:00-23:59 UTC (48h), CQ WW WPX SSB

Ovanstående två aktiviteter är det som närmast finns i contestkalendern och som passar bra att köra från klubben. Båda har multioperatörsklasser, SSB och "alla kan köra alla"-regler.

Vill du vara med i en klubbaktivitet och köra i någon av ovanstående, eller båda, så behöver jag få reda på det.

Tillgången till "mentorer" är lite begränsat, så om du vill vara med behöver du ange önskemål om datum och tidsperiod så skall jag se vad vi kan ordna.

Meddela via mail till sm5xsh-at-ssa-punkt-se

Har du möjlighet att köra månadstesten?

Jag kommer förmodligen att köra från klubben söndag 18/3.

SSB-delen går 16:15-17:15 svensk tid och du får gärna komma och heja om du vill. Tyvärr är det single op, så vi kan inte växla op. Men om du vill köra CW så går den delen 15:00-16:00.

73 Martin


 Uppdatering 180315

Russian DX Contest 17-18 mars körs inte som en klubbaktivitet. Däremot kommer undertecknad att köra single op från klubbstugan.

CQ WW WPX SSB kommer att köras som en klubbaktivitet med ett par deltagare. Det finns plats för fler, om någon vill vara med och jaga ihop kontakter åt klubben!

Kontakta SM5XSH Martin (sm5xsh-at-ssa-punkt-se)

 

Contestparty CQ WPX SSB

Publicerad onsdag, 22 mars 2017

Contestparty CQ WPX SSB!

Helgen 25-26 mars är det en av årets största contest, CQ WPX SSB, med deltagare från hela världen. Banden kommer att koka i 48 timmar!!

Tävlingstiden är från 00:00 UTC lördag 25 mars till 24:00 UTC söndag 26 mars, alltså 48 timmar. Det finns en stor mängd klasser att delta i, och det är din anropssignals prefix som är en så kallad multiplier. Det innebär att detta är en väldigt "demokratisk" test, där alla är intressanta att köra, oberoende av land eller liknande. Alla kan köra alla, och få poäng för det!

Regler, sökbar databas med tidigare resultat och massor av info hittar du på https://www.cqwpx.com/

Vi kör från klubben i multioperatorklassen med en radio och låg effekt (MULTI-ONE LOW-POWER). Vi kör så mycket vi kan. (Kanske inte hela nätterna, men ändå).

Alla är välkomna att vara med. Nybörjare som erfarna.

Vill du vara med?

För att så många som möjligt skall kunna delta i detta "radiokalas", delar vi upp helgen i pass om 4-timmar med en timmes överlappning.

Tiderna (svensk tid) som du kan vara med på är:

Lördag

09:00-13:00 Anders + SE5S Martin + SA5DAG Dag

12:00-16:00 SA5DAG Dag

15:00-19:00 SM5WYW Christopher

Söndag (OBS sommartid)

09:00-13:00 Anders + SE5S Martin

12:00-16:00 Ledigt (om ingen annan vill köra, SE5S Martin)

15:00-19:00 SE5S Martin + ?

 

Off hours, dvs sen kväll, natt eller tidig morgon för den som vill, orkar, (och har nyckel).

Boka in dig på ett pass genom att maila till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ta kontakt med undertecknad på något annat sätt. Meddela också om du vill köra sen kväll, natt eller tidig morgon, samt om du vill ta flera pass.

Deltar du i utbildning, måste ytterligare en licensierad radioamatör vara närvarande på samma pass. Har du behov av detta så är det bra om du har fixat detta själv och meddelar mig vilka två som tar passet. Det går också fint att vara två och bytas av på alla pass.

Info om vilka pass som är bokade och med vilken operatör läggs upp på denna sida.

Självklart kan du vara med och "heja", men helst köra så vi får fler roliga poäng!!

 

SE5S (SM5XSH) Martin

 

ARRL DX contest spring 2017

Publicerad tisdag, 07 mars 2017

Det blev en bra eftermiddag på klubben. Det kördes trots den urusla konditionen dryga 20 talet Amerikanska stationer. Våra nybörjare fick för sin första gång prova på hetluften i en contest. Nåja, så hett blev det inte, troligen alldeles lagom för en nybörjare. Som handledare jobbande Martin SM5XSH och 4 färskingar provade på.

Film finns på denna länk.

 

Du behöver inte se så förskräckt ut Anders.
Det blir snart din tur.

Dag A. sitter och skrattar åt "eländet"

Martin övervakar så Dag inte börjar köra krypto... ;-)

 

 

Fler artiklar...

Sök