JoomlaTemplates.me by WebHostArt

Uppsala Möte 2018

Publicerad torsdag, 31 maj 2018

Uppsala radioklubb hälsar alla radiointresserade välkomna till vår årliga fieldday Uppsala möte på Sveriges nationaldag den 6e juni.

Om du redan är radioamatör eller bara nyfiken på vår roliga hobby spelar ingen roll. ALLA är välkomna.
Det finns operatörer på plats hela dagen som kan visa upp klubbstationen och de som vill kan även prova på att få kontakt via radion.

Årets tema är 6M+ vilket innebär att vi försöker aktivera frekvenser från 50MHz och uppåt beroende på dagens konditioner.

Klubbens ordförande Juliusz SA5JUS kommer hålla föredraget  "Amatörradio via satellit".
Efter föredraget försöker vi få kontakt via satelllit med en handapparat och en enkel hembyggd antenn.

sat_ant.jpg
Måttbandsantenn för satellitkommunikation

Hålltider för dagen.

10.00 Uppsala möte öppnar och gästerna väller in

11.00 Första kaffet säljs och vi tänder grillen.

12.00 Föredrag om Amatörradio via satellit inne i scoutstugan.

12.30 Teori blir praktik när vi provar satellitkommunikation.

Ett större partytält ser till att vi kan hålla öppet oavsett väder men vi har beställt sol och värme.

Fika och korv med bröd kommer finnas till försäljning under dagen till bra pris.

Det finns gott om plats och träd på gården för de som vill ta med sin radio och köra lite portabelt.

Inlotsning via någon av våra repeatrar på 145,750 FM alternativt 434,750 FM(82,5Hz subton).
Vi passar även talgrupp 2405 på DMR via brandmeister. Repeater i uppsala är SG5DV/R på 434.5875 -2 CC5

Klubbstugan ligger i Nåntuna lite söder om Uppsala. Det finns plats för bilar på gården och stadsbussen stannar bara några hundra meter bort.

Ni som kommer med bil kommer behöva köra en kort bit på en gång och cykelväg.
Klubben har tillstånd till detta men det ska ske med stor försiktighet och i gångfart.

VÄLKOMNA!

Privata saker i klubbstugan och på vinden

Publicerad måndag, 02 april 2018

Styrelsen ber att alla som har privata saker i klubbstugan och på vinden plockar hem alternativt märker dessa (med namn och signal) senast 1 september 2018.

Detta är ett nödvändigt första steg för att sedan kunna städa lokalerna.

Sprid gärna informationen till tidigare medlemmar som ni känner.

Medlemmar som saknar nyckel kontaktar styrelsen så hjälps vi åt.

Nytt bokningssystem för klubblokalen

Publicerad söndag, 01 april 2018

Ny finns ett nytt modernare bokningssystem för klubblokalen tillgängligt under fliken Medlemsinfo för de som är registrerade som nyckelinnehavare efter låsbytet.
Menyn dyker bara upp när man är inloggad på hemsidan.

Har du kvitterat ut nyckel men ändå inte ser bokningen i menyn, kontakta webansvarig SA5BCG för en uppgradering av din inloggning.

Som allt nytt finns det säkert några buggar. Dyker något skumt upp ta gärna en skärmdump och maila till webansvarig.

Nyfiken på amatörradio?

Publicerad söndag, 01 april 2018

Funderar du på att bli radioamatör?

Under menyn Bli radioamatör finner du en länk till vår intresseorganisation SSA Sveriges Sändaramatörer med mer information om amatörradio.

Du finner även ett formulär för EJ bindande intresseanmälan till en kommande amatörradiokurs.

Välkommen till hobbyn!

Röjning på vinden 15/4 Inställd

Publicerad söndag, 01 april 2018

Vissa har säkerligen redan sett informationen här på hemsidan och på Facebook om att det fanns en röjning av klubbstugan och vinden inplanerad till den 15 april.

Syftet var att försöka få bort en del av sakerna som ligger i lokalerna och i viss mån försöka sälja av en del på loppisen i Eskilstuna. Styrelsen gick ut med en uppmaning till medlemmarna att plocka bort eller märka sina saker senast den 15 april.

Denna plan var dock inte särskilt lyckad. Den enkla förklaringen är att det blev för lite tid kvar för medlemmarna att hinna plocka bort (eller märka) sakerna. Informationen blev av olika skäl försenad. Vi ber om ursäkt för förvirringen.

Uppmaningen kvarstår dock.

Årets första fieldday 15/4

Publicerad onsdag, 07 mars 2018

SK5DB inleder våren med ett första grönbete. Vi träffas vid Plantskolan (Norra Lunsen) klockan 10:00 den 15/4.

Anmälan via facebooksidan eller till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. välkomnas men är inte obligatorisk.

GPS koordinater till Plantskolan:

59°47’35.35”N 17°40’45.41”E

Årsmötet 2018

Publicerad söndag, 04 februari 2018

Vid klubbens årsmöte den 29/1 deltog 17 medlemmar.

Martin SM5XSH valdes till mötesordförande och styrde oss med säker hand genom dagordningens punkter.

Till ny ordförande för klubben valdes SA5JUS Juliusz Sokolowski.
Juliusz som tog licens under 2017 har ett brinnande elektronik och radiointresse och har även stor erfarenhet med styrelsearbete från andra ideella föreningar.

Styrelsens proposition om inköp av ny klubbrig antogs av årsmötet med 15 Ja mot 2 Nej.

Efter årsmötet berättade SA5ODJ Oliver Djurle om sitt deltagande i 2017 år YOTA-läger samt SSAs ungdomsverksamhet och efter det hade SA5JUS Juliusz en demonstration av den nya digitalmoden FT8.

Gott Nytt År

Publicerad söndag, 31 december 2017

Vill önska er alla ett riktigt Gott Nytt År 2018

GOD JUL

Publicerad torsdag, 21 december 2017

GOD JUL från oss alla till er alla.

Vi ses 2018.

Lucia

Publicerad torsdag, 30 november 2017

Tidigare har vi annonserat årets Luciafirande vid Nåntunagården i Facebook.
Det går av stapeln Måndagen den 11/12 klockan 18:00 med slut senast 21:00 då vår Lucia Anders vill gå hem.

Passa på och dryfta vad DU vill med klubben och framtida aktiviteter. Som ni säkert vet har vi i dag en tillförordnad ordförande, ge styrelsen eller valberedningen förslag på Bl. a. ny ordförande. Kanske DU vill ställa upp?

Ta gärna med lite godis till de småa i skogen, (fåglarna).

Styrelsen.