Den 23/9 i nådens år 2015 lyftes det nya antennpaketet upp i stora masten. Där finns nu från toppen och nedåt en 5 elements beam för 6 m, därefter kommer en 2 bands 3 el. beam för 17 och 24 m för att längst ner den största och tyngsta, en 3 el. beam för 10, 15 och 20 meter med en dipol för 40 meter.
6 meters antennen är ännu inte inkopplad då det blev något strul med swr och skymningen gjorde det omöjligt att fortsätta.
Alla övriga band visade goda värden avseende SWR värdena. 
Wark beamen visade sig sitta upp och ned, men det gör ingenting, signalerna går nog fram ändå ;-)
Beamen för 10 - 20 meters banden har omjusterats rätt mycket, elementen satt fel i avstånd och längd så nu är den ännu effektivare. Generellt har systemet en SWR på 1:1 till 1,5:1. 

I dagsläget är wark beamen med 17 och 24 meter körbar, så även HF beamen med 10, 15 och 20 m samt dipol för 40 m i denna beam. Även windom antennen sågs över  samt 80 meters dipolen som nu är ok och körklara. LW antennen har inte rörts. Deltaloopen för 30 meter ska hissas en meter. Växelpanelen vid radioplatsen är nu omskyltad

Så för nu är det bara 6 m antennerna som inte är körbara, på 5el ska vi fixa SWR, vertikala dipolen återmonteras. 4 el. 6 m beamen i lilla masten saknar bara ett skarvstycke och inkoppling av rotor.

Åter har vår mastapa Martin SE5S gjort det tunga jobbet här, han var i masttoppen och riktade in det ankommande maströret samt monterade hela paketet medans kranföraren höll det hela på plats. Själva lyftet gick mycket smidigt och bra tack vare en smidig och erfaren operatör av kranen.(MLT)
Övriga närvarande: Jenny, SM5MEK, Magnus SA5BCG, Ginnie SM5PEY, Rookie Anders Karlsson.

Länk till videon här.

Antennen på väg ner i masten.