Automatisk registrering är inaktiverad. Kontakta klubben för att skapa ett konto.

Välkommen till luciafirande i klubbstugan måndagen den 16/12.

Med start kl.18 mumsar vi lussebullar och glögg.

I dag var vi ut på Hjortmossberget 111 meter över havet och den högsta punkten i Uppsala län.

det var SA5DAG, SA5BVE och jag SM5-8383 som var där. Bra väder och inga mygg. Men vi hade problem med min ändmatade antenn som inte viulle vara med. Dipolen som jag byggde senast funkade mycket bättre men vi sände med för liten effekt så ingen hörde oss.

BVE testade sin windomantenn vilket fungerade bra (med 100w). Han sa att den klarade 20, 40 och 80 meter galant och han satt och lyssnade på 17 m med men eftersom han hade glömt tunern hemma så blev det inget köra där.

vi fick påhälsning av Rickard från Heby och Kjelle Stengård (granne)

Lite bilder från dagens utflykt:

Nu finns en film från JOTA,n vid Nåntuna den 17/10 2015 med Almtuna scoutkår och Uppsala radioklubb. Klicka på denna länk till filmen.

Dagen avlöpte över förväntan, närmare 30 talet besökande. Hoppas ännu fler kommer nästa gång.
Fast stressigt blev det i början, Jenny, var ? vem ? Hur ? Vilken, ???? Ta lite initiativ själv ! Turligt nog var det några som gjorde det så det flöt på riktigt bra efter en kort startsträcka. De "simkunniga" tog tag i saker som t.ex. fikat. Stort tack för det.
Även ett tack till SM0EPX Michael som höll ett föredrag om störningar och avstörning samt gjorde flertalet praktiska prov på misstänkta apparater samt testade okända ferriter och antenner.
Martin SM5XSH även känd som SE5S körde SE90IARU och hjälpte nybörjare att känna på amatörradiotrafik i contest liknande förhållanden
Vi hade besökare ända från Lund och Hans SA7LOO körde hårt med sin C-antenn för 20 m samt tillverkade en deltaloop för samma band. Hoppas du får nytta av den.
Grillen blev så väl utnyttjad att kolen var på väg att ta slut.
Vädret gav en hel skala av vädertyper för årstiden, lite värmande sol, någon kort regnskur och vindar som höll på att få med sig vårt stora partytält. Luckorna fylldes i med moln.

Länk till min artikel på sm5mek.se

Här är en liten videosnutt. / MEK

Här några av bilderna som togs under dagen

Här är fotograf Anders Karlsson,s bilder..

 En vecka med lugn och fin CW. En aktivitetsvecka där alla cw operatörer kan delta, Hastighet max 14 wpm eller 70 tecken per minut. Rösta på de tre bästa / mest lättlästa telegrafisterna. Full beskrivning på Engelska finns på denna länk.