Contestparty CQ WPX SSB

Publicerad onsdag, 22 mars 2017

Contestparty CQ WPX SSB!

Helgen 25-26 mars är det en av årets största contest, CQ WPX SSB, med deltagare från hela världen. Banden kommer att koka i 48 timmar!!

Tävlingstiden är från 00:00 UTC lördag 25 mars till 24:00 UTC söndag 26 mars, alltså 48 timmar. Det finns en stor mängd klasser att delta i, och det är din anropssignals prefix som är en så kallad multiplier. Det innebär att detta är en väldigt "demokratisk" test, där alla är intressanta att köra, oberoende av land eller liknande. Alla kan köra alla, och få poäng för det!

Regler, sökbar databas med tidigare resultat och massor av info hittar du på https://www.cqwpx.com/

Vi kör från klubben i multioperatorklassen med en radio och låg effekt (MULTI-ONE LOW-POWER). Vi kör så mycket vi kan. (Kanske inte hela nätterna, men ändå).

Alla är välkomna att vara med. Nybörjare som erfarna.

Vill du vara med?

För att så många som möjligt skall kunna delta i detta "radiokalas", delar vi upp helgen i pass om 4-timmar med en timmes överlappning.

Tiderna (svensk tid) som du kan vara med på är:

Lördag

09:00-13:00 Anders + SE5S Martin + SA5DAG Dag

12:00-16:00 SA5DAG Dag

15:00-19:00 SM5WYW Christopher

Söndag (OBS sommartid)

09:00-13:00 Anders + SE5S Martin

12:00-16:00 Ledigt (om ingen annan vill köra, SE5S Martin)

15:00-19:00 SE5S Martin + ?

 

Off hours, dvs sen kväll, natt eller tidig morgon för den som vill, orkar, (och har nyckel).

Boka in dig på ett pass genom att maila till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ta kontakt med undertecknad på något annat sätt. Meddela också om du vill köra sen kväll, natt eller tidig morgon, samt om du vill ta flera pass.

Deltar du i utbildning, måste ytterligare en licensierad radioamatör vara närvarande på samma pass. Har du behov av detta så är det bra om du har fixat detta själv och meddelar mig vilka två som tar passet. Det går också fint att vara två och bytas av på alla pass.

Info om vilka pass som är bokade och med vilken operatör läggs upp på denna sida.

Självklart kan du vara med och "heja", men helst köra så vi får fler roliga poäng!!

 

SE5S (SM5XSH) Martin

 

Träffar: 1428