Genomförda samband 2016

Publicerad söndag, 15 januari 2017

Uppsala Radioklubb har under 2016 deltagit i följande radiosamband:

Året startade återigen med flera inställda rallyn eftersom vintern var så mild. Vi har som vanligt samarbetat med Enköpings Radioklubb, ROSA och Gävle Kortvågsamatörer på tävlingarna. Största arrangemanget var, liksom de 4 tidigare åren, Rally Uppsala som avslutade SM-serien i rally första helgen i oktober. Detta var sista gången som SMK Uppsala arrangerar, rallyt flyttar nästa år till Småland.

Novemberkåsan återkom efter 10 år till Uppsala, denna gång i Knivsta med omnejd.

160123: Skutskärsratten.  Gävleklubben behövde hjälp med operatörer.

BKK och JYP ställde upp på sträckor vid Karlholm och Strömsberg.

160207: BRESON-trofén. Tävlingen avlystes 160127 pga blidväder och dåligt underlag.

160827: Rasbosprinten. Kördes 3 varv på 1 sträcka vid Viksta med depå i Skyttorp.

Op. BKK, WYK, VZW och Anders Karlsson.

160903: Rally Norduppland. Depå vid Bergbybanan i Vendel. 4 sträckor.

Op. BKK, PEY, BCG, VZW, CQRx2, NVF, KFL, BVD, VSS & Erland (FRO)

160930-161001: Rally Uppsala, SM. Sekretariat som vanligt på Radisson Hotel med vår länk på taket. 2 sträckor kördes på fredag kväll och 9 på lördagen. Vi provade denna gång även med gott resultat en länk som NVF ställde upp vid Skyttorp för att täcka sträckorna vid Örbyhius-Tierp-Månkarbo.

Op. Bas: PEYx2, BKKx2, Anders Karlsson x2. Sträckor: BCG, BKK, BVA, Dag (FRO), BVDx2, CQRx2, KJJx2, NVF, BVUx2, VSS & Erland(FRO)x2, Owe E (FRO), TRI, KFL, VZW, NVC, NTA, YYB, XJD.

161105-161106: Novemberkåsan. Knivsta var tävlingscentrum detta år och vi hade basen i foajén till Kommunhuset med länk hos Magnus, SA5BCG. Tävlingen kördes i 3 etapper; Dag, kväll och natt. Första start kl. 0919 och sista tävlande i mål 0540 morgonen efter. Väder och underlag var det bästa på länge i denna tävling, vilket resulterade i rekordtider och antal tävlande i mål.

Op. Bas: BKKx3, PEYx2, Anders Karlsson x3. Kontroller: BKK, BVDx2, VZWx2, NVC, NUZ, VSS & Erland (FRO), BVA, NVF, Dag (FRO), CQRx2, BVU.