Klubbstugan

Publicerad fredag, 08 juni 2007

I vår klubbstuga har vi utrustning för både kortvåg, VHF och UHF med möjlighet att köra contest och DX samt alldeles vanliga QSO:n.
Det finns en mast på ca. 20 meter med en tre elements beam för 10-15-20m, en 3 elements beam för 12 och 17m, en 5 elements beam för 6m och en vertikal dipol för 6m, en 16 elements beam för 2m och en 16 elements beam för 70cm. Deltaloop för 30m bandet, longwire för 160m och BC-DX, flera trådantenner (fn. FD4 och 80M dipol) finns uppspända kring stugan. Plan finns på att utöka med en 40m dipol i beamen så den klarar 40, 20-10m.

.
Utrustning finns också för digitala moder.
Vi har även en mast på 15 meter som är tänkt att utrustas med antenner för satellit-trafik på VHF och UHF. Finns även idéer på att montera en extra beam med 4 element för 6m i nya masten för effektivare contest-körning. Arbete pågår på denna.

Stora masten

En föråldrad bild på setupen i shacket.

Utanför klubbstugan har vi tillgång till en stor gräsyta där vi varje år arrangerar Uppsala möte.
( Om vi får upp partytältet innan det är dags att gå hem ) Ω