Ny blog om QRP

Publicerad tisdag, 19 november 2013

Jag SM5MEK Jenny har sedan en tid kört en blog om mina egna qrp aktiviteter. Du är välkommen att besöka den samt om du får trängande behov av att kommentera något går det bra via kommentarsfältet.
Gå in på denna länk. Jag har i dagarna skickat in en ansökan om DXCC QRP från ARRL. Även WAC QRP kan nu sökas. Se mer om testresultat mm på bloggen.
Kul att SA5BVE börjat köra qrp hemifrån med sin FT817ND. Även han har upptäckt att det går ju bra med en bra antenn. Han har redan plockat ihop några tiotal entites till sitt DXCC QRP. Några tester till så kanske den sitter där.
Att köra PSK med 5w är ju nästan otillåtet enkelt, det blir som att köra cw utan att behöva avkoda själv. Jag ska nog prova med 2W, det lägsta min IC 7200 klarar av.

Har du några qrp äventyr det senaste året att berätta om? Skicka mig ett mail eller kom och berätta på Nåntuna vid Måndagsmötena. Passa på och kör lite från klubbstationen eller ta med egen rig och kör på klubbens fina antenner. Kan du inte på Måndagskvällar, hör  av dig så kan vi ordna annan tid för lite qrp trafik från klubben.

/SM5MEK