Kommande aktiviteter i qrp gruppen.

Publicerad söndag, 19 februari 2017

Så fort vi satt ett datum på kommande aktiviteter anslås det på denna sida.
Se även vår sida på Facebook. Glöm inte att vi har klubbträffar den första och tredje måndagen i månaden. Plats Nåntuna lokalen.

Ny blog om QRP

Publicerad tisdag, 19 november 2013

Jag SM5MEK Jenny har sedan en tid kört en blog om mina egna qrp aktiviteter. Du är välkommen att besöka den samt om du får trängande behov av att kommentera något går det bra via kommentarsfältet.
Gå in på denna länk. Jag har i dagarna skickat in en ansökan om DXCC QRP från ARRL. Även WAC QRP kan nu sökas. Se mer om testresultat mm på bloggen.
Kul att SA5BVE börjat köra qrp hemifrån med sin FT817ND. Även han har upptäckt att det går ju bra med en bra antenn. Han har redan plockat ihop några tiotal entites till sitt DXCC QRP. Några tester till så kanske den sitter där.
Att köra PSK med 5w är ju nästan otillåtet enkelt, det blir som att köra cw utan att behöva avkoda själv. Jag ska nog prova med 2W, det lägsta min IC 7200 klarar av.

Har du några qrp äventyr det senaste året att berätta om? Skicka mig ett mail eller kom och berätta på Nåntuna vid Måndagsmötena. Passa på och kör lite från klubbstationen eller ta med egen rig och kör på klubbens fina antenner. Kan du inte på Måndagskvällar, hör  av dig så kan vi ordna annan tid för lite qrp trafik från klubben.

/SM5MEK

Club 72 aktivitet till nyår / G Qrp Club winter sports

Publicerad onsdag, 28 december 2011

Club 72 håller nu sin midvinter aktivitet. läs allt om denna meeting på denna länk

Så även G QRP Club winter sports som går 26/12 2011 till 1/1 2012 runt de internationella frekvenserna för qrp.De som deltar får gärna skicka in sin log till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Medlem i G QRP Club anger sitt medlemsnummer vid qso.

Den station med bästa bidrag / största aktivitwete tilldelas G4DQP trofén.

Fler qrp aktiviteter.?

Publicerad onsdag, 22 september 2010

Det har varit en välfylld sommar med flertalet privata äventyr runt om i Sverige. Nu kommer höstrusket och mörkret, men vi lägger inte av för det. Det har föreslagits en n tur till Fläktan, kanske ett möte på Sunnerstaåsen. Fler förslag mottages tacksamt.

Återkommer med tider mm.

/ MEK /SJ5E

SM5MEK på SOTA tur i Gävleborgs län.

Publicerad lördag, 24 juli 2010

På Tisdag planerar jag att åka iväg några dagar och köra Summits On The Air från så många av Gävleborgs summits som möjligt. Kanske det även blir en SOTA träff i det vilda på dalagränsen med SM6EQO som skall göra en 14 dagars tur över Värmland och Dalarna.

Mina FQ blir  3555, 3740,7032, 7120, 10,120, 14055, 14280~, vid öppningar även högre band.

EV. qrm kan tvinga mig till avsteg från FQ.

/MEK