Automatisk registrering är inaktiverad. Kontakta klubben för att skapa ett konto.

Uppsala radioklubb hälsar alla radiointresserade välkomna till vår årliga fieldday Uppsala möte på Sveriges nationaldag den 6e juni.

Vi öppnar kl 10 och håller igång så länge det finns besökare. Ett större partytält ser till att vi kan hålla öppet oavsett väder.

Fika och korv med bröd kommer finnas till försäljning under dagen.

Det finns gott om plats och träd på gården för de som vill ta med sin radio och köra lite portabelt.
Alla välkomna oavsett om man är radioamatör eller inte. Det finns operatörer på plats hela dagen för den som är nyfiken på att prova att köra lite radio eller bara vara med och lyssna.

Inlotsning kan ske analogt på 2M-repeatern (145,750 –0,6 82,5Hz subton) eller digitalt DMR talgrupp 8 via SG5DV (VHF 145,5875 –0,6 CC5 alt UHF 434.5875 –2 CC5)

Årets första fieldday är nu på söndag den 19/5.
Vi gör ett försök att ta oss tillbaka till Hjortmossberget som för några år sedan var en populär återkommande plats för portabelkörning med klubben.

Det har tidigare gått att köra bil hela vägen upp.
Huruvida vägen är framkomlig eller om det blir en promenad upp är oklart.

Datumet sammanfaller med SSA portabeltest så det bör finnas gott om portabla motstationer.

Även om det just nu inte är eldningsförbud så är det fortfarande förhöjd risk så ingen grillning kommer ske i klubbens regi.

Vi tänker att klockan 10 är en bra tid att börja på och sen kör man så länge man själv eller batteriet orkar.

 

Välkomna upp!

Så har då vårens första aktivitet genomförts. Det blev 8 deltagare. Samtliga som så önskade fick sitt lystmäte vid grillen.

Några problem löstes, vad gör man om tunern är kvar hemma ? Tar en annan (s). Vad gör man om batterikabeln ligger hemma ? just det, tar en annan (s). Vi provade en lättbyggd magnetic loop. Lättavstämd och tog in signalerna bra. Hur bra hörs lite i filmen här. 

Nästa utomhus aktivitet är preliminärt turen till Fläktankojan i  vårvarma April, hela 800 m skogspromenad.

 Uppsala möte 2014 gick av stapeln med bra väder och mer radioaktivitet än tidigare. det förevisades digital mottagare av det mindre slaget samt portabel utrustning och trafik på 6m. Qrp utrustning med antenner kunde provas under dagen. Då det bara var klubbmedlemmar tog närvarande del av styrelsen beslut om att klubben bjuder på förtäringen, ca 2,5 Kg korv gick åt. 1,8 liter kaffe och 2 längder kaffebröd samt oräknat antal kakor och 2 L mineralvatten.

Video från mötet här.Foto Anders Ahlberg SA5BBE.

 Dagens fieldday gav bara några få en helt underbar dag i naturen. Det är kanske för mycket trädgårdsarbete och familjefester så här års för att få ut fler till aktiviteterna.
En fullständig, nåja... rapport finns på denna länk. En video snutt på Utube här.

Anders SA5BBE lyssnar till fjärran signaler...

SM5MEK,s stationsplats

SA5BBE Anders lyssnar på fjärran signaler.