Vårmötet i Nåntuna 8/3 2015

Publicerad söndag, 08 mars 2015

Så har då vårens första aktivitet genomförts. Det blev 8 deltagare. Samtliga som så önskade fick sitt lystmäte vid grillen.

Några problem löstes, vad gör man om tunern är kvar hemma ? Tar en annan (s). Vad gör man om batterikabeln ligger hemma ? just det, tar en annan (s). Vi provade en lättbyggd magnetic loop. Lättavstämd och tog in signalerna bra. Hur bra hörs lite i filmen här.

Nästa utomhus aktivitet är preliminärt turen till Fläktankojan i  vårvarma April, hela 800 m skogspromenad.

Uppsala möte 2014

Publicerad lördag, 07 juni 2014

Uppsala möte 2014 gick av stapeln med bra väder och mer radioaktivitet än tidigare. det förevisades digital mottagare av det mindre slaget samt portabel utrustning och trafik på 6m. Qrp utrustning med antenner kunde provas under dagen. Då det bara var klubbmedlemmar tog närvarande del av styrelsen beslut om att klubben bjuder på förtäringen, ca 2,5 Kg korv gick åt. 1,8 liter kaffe och 2 längder kaffebröd samt oräknat antal kakor och 2 L mineralvatten.

Video från mötet här.

Foto Anders Ahlberg SA5BBE.

Dagens fieldday. 2014 04 26

Publicerad lördag, 26 april 2014

Dagens fieldday gav bara några få en helt underbar dag i naturen. Det är kanske för mycket trädgårdsarbete och familjefester så här års för att få ut fler till aktiviteterna.
En fullständig, nåja... rapport finns på denna länk. En video snutt på Utube här.

Anders SA5BBE lyssnar till fjärran signaler...

SM5MEK,s stationsplats

SA5BBE Anders lyssnar på fjärran signaler.

Uppsala möte 2013, bilder.

Publicerad tisdag, 02 juli 2013

I år var Anders SA5BBE hovfotograf. Tack för alla bilderna Anders.

Bert och Martin i samspråk.

Bert SM5GSH och Martin SM5XSH i hatten, samspråkar.

Kockan vid grillen.

Kockan Jenny SM5MEK gör här en god barbecue av fläsk karré enligt given meny på klubbens nyinköpta grill. Här värms några tomater, vid barbecue använder man locket, så även här för det mesta.

Här äts det.

"Köket" kollar att alla ätit upp och fått sitt kaffe.

Främsta bordet från vänster, SM5DGA, stående SM5MEK, hatten SM5XSH, SM5PEY.
Bakre bordet mer svåridentifierat men ser SA0BJF med familj och längst bak SM0VPO Harry.

Alla borden besatta.

Kaffe på maten. Sorlet steg igen.

Här ser vi även sm5yze Sven.Erik som sorterar något på halvmånen. ;-))

Magnus SA5BCG ser intresserat på. Harry SM0VPO syns bakom familjen Frank (SA0BJF) som sitter vid mittenbordet

Anders Ahlberg SA5BBE förevisade sitt 50 åriga hembyg

SA5BCG rättar tipslappar med fam. Frank som åsyna vittnen.

Tipspromenaden var öppen till 14.00. Dock åkte några innan prisutdelningen. Vann gjorde en av avvikarna, SM5DGA. med 11 rätt.

Därefter blev det mingel och em. fika med godbit samt avslutning.

Uppsala Möte 2013

Publicerad måndag, 03 juni 2013

Nu har vi satt meny och tidsplan för mötet. Se PDF nedan.

På programmet står tipspromenad, kubbspel mm. vem blir dagens dartmästare? kanske lite kubbspel lockar?
Aktivering av jubileumssignalen SK50DB.

Jubileumslunchen påbörjas kl 12.00 med gående bord enligt menyn.
Fika finns att köpa från ca 10.00

Jubileumslunch enl. meny 50 Kr

Kaffe 5 Kr
kaka 5 Kr
Bulle 10 Kr
Saft gratis.

Kl 15.00 avslutar vi med kaffe och tårta som födelsedagsbarnet bjuder på.