JoomlaTemplates.me by WebHostArt

Belgisk och Nederländsk test

Publicerad tisdag, 06 februari 2018

Helgen 27-28 januari gick UBA DX SSB. Hela världen skulle köras, men belgiska stationer gav både extra mycket poäng och dessutom så kallade multipier.

Klubben deltog med klubbsignalen och med SA5DAG, SM5PEY, SM5SYO och SM5XSH som operatörer. SA5DAG började på lördagen, men det var väldigt dåligt med aktivitet och mycket svårt att få kontakter, särskilt i början av testen.

Kan det vara för att jag SM5XSH informerade om att testen började 12:00 UTC (13:00 svensk tid). Om man nu läser reglerna ordentligt (och det skall man alltid göra), så ser man att testen började 13:00 UTC (14:00 svensk tid)!

Inte undra på att det var dåligt med motstationer första timmen!!

På söndagen blev det lite bättre och efter en stund med "CQ Contest" lyckades vi få en så kallad "spot". Då blev det riktig fart och både SA5DAG och SM5SYO fick uppleva att sitta i en "pile" med stationer som ville köra oss. Du kan se våra "spotar" (ett eller två t?), på  http://dxsummit.fi/#/?dx_calls=SK5DB

Även om det började trögt så blev det riktigt kul till slut!


Kommande helg 10-11 februari gäller det att köra stationer från Nederländerna i PACC Contest. Både SSB och CW kan användas, eller ett av dom. Vi kommer att köra från klubben med SM5XSH som stationsvärd på lördag 13:00 till ca. 18:00. På söndag är SA5DAG stationsvärd. Starttid är väl inte helt bestämd, men från tidig morgon. Dag brukar vara tidig!

Du är välkommen att vara med och prova eller titta. Vi kör med klubbsignalen. Anmälan är bra, men inte inte nödvändig.

Det är bara stationer från Nederländerna som gäller. Bäst är att läsa reglerna såklart!
Du hittar dom här: Regler PACC Contest

 

Mera tester i februari hittar du hos SM3CER Contest Service

Och 24-25 mars är det CQ WPX SSB! Regler här: http://www.cqwpx.com/rules.htm

 

SM5XSH Martin

Träffar: 221

Sök